Jos jostain syystä on tarpeellistä lähettää työhakemus sähköpostilla, tässä on ohjeet siihen.  Kun työhakemus lähetetään sähköpostilla, on kaksi järkevää toimintatapaa. Yksi vaihtoehto on laittaa tervehdys ja työhakemus + cv liitetiedostona. Toinen vaihtoehto on laittaa hakemus suoraan sähköpostin viestikenttään ja cv liitetiedostona. Tämä artikkeli keskittyy enemmän jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Sähköpostin otsikko on tärkeää olla informatiivinen, koska se auttaa lukijaa. Kannattaa laittaa sähköpostin otsikoksi suoraan aiheeseen pureutuva ”työhakemus paikkaan suurtalouskokki”, joka kertoo heti mitä varten sähköposti on lähetetty. Älä laita otsikoksi vain pelkkää tervehdystä, vaan kerro mitä sisältö koskee.

Malli sähköpostihakemusta varten

Nimesi
Osoitteesi
Puhelinnumerosi / GSM
Sähköpostiosoitteesi
Päiväys
Työnantaja (yritys)
Kenelle hakemus on osoitettu ja hänen tittelinsä (Tarkista netistä jos et tiedä tai soita puhelinvaihteeseen ja kysy)
Osoitteesi
Viittaus tietolähteeseen / ilmoitukseen tai käytyyn puhelinkeskusteluun (Kerro mistä sait tietää kyseisestä työpaikasta)

Mitä toimea / virkaa / tehtävää haet

Laita aloituskappaleeseen

  1. Miksi haet tehtävää juuri tästä yrityksestä ja miksi se kiinnostaa sinua.
  2. Vakuuta lukija siitä, että hakemuksesi kannattaa lukea loppuun asti. Kannattaa lukea tästä enemmän työhakemuksen aloitus – artikkelista
  3. Huomioi tyylissä vastaanottaja, mutta älä peitä persoonaasi liikaa sen takia. Pahimmat risut ja rosot kannattaa lakaista maton alle, mutta jos olet luonnostasi letkeä tyyppi se kannattaa tuoda esiin sähköpostihakemuksen tyylissä.

Laita seuraaviin kappaleisiin

  1. Napakka ja hyvin kiteytetty esittely itsestäsi, taustastasi ja tämänhetkisestä tilanteestasi. Kun saat sen valmiiksi, yritä karsia vielä puolet pois. Näin varmistat, että se on varmasti kiteytetty,
  2. Kerro mikä on työnantajaa hyödyttävä osaamisesi, minkä olet koulutuksen, harrastusten ja kokemuksen kautta saavuttanut.
  3. Anna myös esimerkki työskentelytyylistäsi, jotakin luonteenpiirteistäsi ja muista työelämävalmiuksistasi (tiimityötaidot, ryhmän johtamistaidot, organisaatiotaidot, vapaehtoistoiminta missä olet mukana ja niin edelleen)

Rakenna hakemuksesi ilmoituksessa kerrottujen vaatimusten pohjalta ja pyri vastaamaan siinä esitettyihin edellytyksiin mahdollisimman hyvin. Jos on joku, missä et koe olevasi vielä kovin vahvoilla, kerro miten aiot kehittyä asian suhteen.  Auta lukijaa ymmärtämään, miksi juuri sinut pitäisi valita haastateltavien joukkoon. Anna itsestäsi aktiivinen kuva, se onnistuu esimerkiksi soittamalla perään tai lähettämällä sähköpostikysely aiheesta. Tuo osaamistasi esille kertomalla muutama esimerkkitapaus jos sellaisia tulee mieleen.

Lopetuskappale

Mikäli palkkatoivetta on pyydetty, se kannattaa lisätä lopetuskappaleeseen. Palkkatoive kannattaa tehdä aina perustellusti. Hyviä perusteita palkkatoiveelle ovat työkokemus, osaaminen, henkilökohtaiset vahvuutesi ja koulutukset. Huonoja perusteluja ovat sinun tarve rahalle tai muut rahalliset tarpeet tai haasteet. Kerro myös, että haluaisit keskustella työnantajan kanssa tulevista työtehtävistä. Mikä yhteydenpito jatkossa jää sinun vastuullisesi, kerro miten aiot ottaa yhteyttä ja milloin. Muista myös ottaa tuolloinn yhteyttä

Grande Finale

  • Käytä lopetuksessa harkintasi mukaan esimerkiksi  ”Kunnioittaen” tai ”Ystävällisin terveisin” tai ”innosta soikeana” jos pokka riittää. Ensisijaisesti suosittelemme kahta ensimmäistä.
  • Edeltävän alle laitetaan perinteinen nimikirjoitus ja nimen selvennys
  • LIITTEET (X) kpl. Huom! Kannattaa laittaa liitteet pdf-muodossa, koska kaikilla ei ole microsoftin tuotteita käytettävissä.
  • Ansioluettelo (CV)
  • Muut (pyydetyt työnäytteet tai todistusjäljennökset). Näitä ei välttämättä kannata laittaa liitteinä jos tiedostokoot ovat isoja. Hyödynnä jotain muuta nettipalvelua johon voit ladata tiedostosi ja viittaa siihen linkillä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.