Kuinka laadin mielenkiintoisen työhakemuksen? Tämä kysymys askarruttaa monia. Itsestä kirjoittaminen on todella vaikeaa ja itsestä kirjoittaminen mielenkiintoisesti on vielä vaikeampaa. Kuinka siit ratkaista tämä pulma? Käydäänpä läpi pari vinkkiä joiden avulla runttaat työhakemukseesi aivan timanttisen aloituksen.

Luonnollisesti työhakemuksen alussa on tietysti hyvä olla perustiedot, kuten kuka olet, mihin haet, kenelle hakemus on osoitettu ja päiväys. Välittömästi tämän jälkeen on todella tärkeää pystyä vastamaan seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuinka aloitat työhakemuksesi tehokkaasti?
  • Kuinka herätät mielenkiinnon välittömästi?
  • Miten saat lukijan lukemaan loppuun asti?

Myyvän tekstin kirjoittamisen perussääntöihin kuuluu, että otsikko on 80 % tekstin tehosta. Jos asikas ei lue otsikkoa pidemmälle, niin koko muu tekstisisältö on täysin epäolennaista. Tästä samasta syystä napakka aloitus työhakemukselle on tärkeä. Kuinka kirjoittaa napakka aloitus sortumatta kliseisiin tai ylilyönteihin?

5 vinkkiä joiden avulla kirjoitat napakan aloituksen työhakemukseesi

  1. Tarina siitä, mistä kuulit työpaikasta ja miksi päätit hakea siihen. Ihmiset ovat kertoneet tarinoita toisilleen vuosituhansia ja tarinaperinne elää vahvana. Vaikka juttu olisi aika arkinen, ihminen virittäytyy lukemaan asiaa aivan toisella tavalla jos se on tarinallinen. Sen sijaan, että plänttäisit ensin tiskiin vain ominaisuuslistan, kuten mikä olet ja mistä tulet, kerro pieni kertomus siitä, miten päädyit hakemaan juuri kyseistä työtä ja miksi.
  2. Mene sisään hyödyt edellä. Jos pystyt ensimetreiltä lähtien kertomaan mitä hyötyä työnantaja saa palkattuaan sinut, alat luomaan positiivisia odotuksia.  Jos sinulla on jotain taitoja, joiden avulla voisit ratkoa tulevan työnantajasi ongelmia, kerro mitä ongelmia ratkaisisit ja miten. Jos sinulla on ideoita toiminnan kehittämiseen jaa myös ne pois. Rakenna kiitollisuudenvelkaa ja anna jotain hyödyllistä työnantajallasi, palkkaa hän sinut sitten tai ei. Älä kuitenkaan nosta pöydälle liikaa työnantajasi vikoja ja ongelmia joita olisit halukas korjaamaan. Harvan ego kestää loputonta kritiikkiä
  3. Kerro esimerkki aikaisemmasta työntilanteestasi jossa pääsit loistamaan. Kyseessä voi olla jokin asiakaspalvelutilanne tai vaikka aloite minkä teit jossain aikaisemmassa työpaikassasi
  4. Kerro pitkän aikavälin tavoitteistasi ja siitä kuinka juuri tämä kyseinen työ sopisi täydellisesti suunnitelmiisi. Tämä kertoo siitä, että a. olet tavoitteellinen ja b. sinulla on hyvä motivaatio olla töissä.
  5. Jos mikää muu ei auta, katso vinkkejä täältä 🙂 http://www.buzzfeed.com/awesomer/the-best-resumes-any-company-has-ever-received

 


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.