Työhakemuksen lopetus on sinun kannaltasi todella tärkeä osio. Silloin yleensä esitetään palkkatoivomus työstä, jos sitä on pyydetty. Palkkatoivomuksesi tulee olla aina perusteltu, mututuntuma ei ole kovin vakuuttava selitys työnantajan näkökulmasta. Jos olet perehtynyt alasi palkkatasoon, sekin kertoo siitä, että olet tilanteen tasalla.

Hyviä perusteita palkkatoiveelle ovat työkokemus, osaaminen, henkilökohtaiset vahvuutesi ja koulutukset. Huonoja perusteluja ovat sinun tarve rahalle tai muut rahalliset tarpeet tai haasteet. Ne eivät työnantajaa kiinnosta, vaan ne ovat sinun henkilökohtaisia ongelmiasi. Ja jos isket pöytään heti omat taloushuolesi, se kertoo myös siitä, että elämänhallintasi on jokseenkin kyseenalaista. Samalla herää kysymys, että kannattaako sinua silloin palkata ylipäätään. Sinun osaamisesi taas kiinnostaa yritystä valtavasti, koska se on tulevaisuudessa yrityksen resurssi ja sillä on tarkoitus tehdä voittoisaa liiketoimintaa.

Lopetuksessa kannattaa mainita, että olet innokas jatkamaan keskustelua työpaikasta, -tehtävistä sekä ylipäätänsä tapaamaan työnantajan. Jos työpaikkailmoitus kertoo, että vastuu yhteydenotosta hakemuksen lähettämisen jälkeen on sinun päässäsi, niin kerro kuinka aiot olla yhteydessä ja milloin. Kannattaa myös olla luvattuna aikana yhteydessä, koska muuten vaikutat epäluotettavalta.

Jos hakemuksen kirjoittaminen sakkaa, pyydä apua ystäviltäsi sen laatimiseen. Varsinkin kaikki henkilöstöalan ihmiset osaavat antaa todella arvokkaita vinkkejä hakemuksen suhteen ja ihmiset auttavat miellellään jos annat heille hiukan egoboostia siitä hyvästä. ”Tarvitsisin pienen neuvon sinulta, kun olet tämän alan huippuasiantuntija…”


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.