Haluatko tietää miksi työhakemuksesi ei tuota kutsuja työhaastatteluun?

— SPACER —

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”16″]Tiesitkö, että suurin osa työpaikoista saa satoja tai tuhansia työhakemuksia? Ja rekrytoija EI LUE niitä kaikkia.

Sen sijaan ne skannataan eli katsotaan pintapuolisesti läpi. Käytännössä rekrytoija etsii virheitä sekä muutamia ydinasioita tai ”taikasanoja” hakemuksista.

Koska hakijoita on niin paljon rekrytoijan ei ole mahdollista lukea kaikkia hakemuksia. Ja silloin osaamisen ja kokemuksen perusteella PARAS hakija ei välttämättä pääse koskaan haastatteluun. Tämän takia todennäköisesti et saa kutsuja työhaastatteluihin.

Sadoista hakemuksista vain muutamat valitaan skannauksen perusteella tarkempaan tarkasteluun. Ja vasta sitten hakemukset luetaan ja lähetetään kutsut haastatteluun.

Jos et läpäise skannausta, et pääse koskaan haastatteluun asti, vaikka olisit osaavin tai paras.

Jos et pääse koskaan haastatteluihin, et myöskään saa töitä.[/text_block]

Kuinka kymmenkertaistat mahdollisuutesi saada haluamasi työpaikka

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”16″]Sadoista tai tuhansista työhakemuksista valitaan lähempään tarkasteluun vain kymmeniä. Ja niistä etsitään hakijat, jotka kutsutaan haastatteluun.

Sinun pitää päästä skannauksesta läpi, että pääset lähempään tarkasteluun ja haastatteluun.

Jos osaat rakentaa työhakemuksen oikein, pääset skannauksesta läpi lähes joka kerta. Tällä tavalla nostat mahdollisuuttasi saada haluamasi työpaikka kymmenillä tai sadoilla prosenteilla.

Siirryt hetkessä satojen tai tuhansien joukosta muutaman kymmenen ehdokkaan listalle. Suoraan jonon ohi, jopa sinua parempien hakijoiden edelle![/text_block]

4 asiaa mitä rekrytoija tarkistaa työhakemuksista pikatarkastuksella

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”16″]Tässä on neljä asiaa mitä rekrytoija tarkistaa työhakemuksista skannauksen aikana. Kun otat nämä asiat huomioon, voit läpäistä skannauksen lähes joka kerta.

1. Vältä ”helppoja” virheitä, joita suurin osa hakemuksista sisältää.

Suurin osa hakemuksista sisältää pieniä helppoja virheitä, kuten selkeä yhden hakemuksen ”monistaminen” kymmeniin tai satoihin eri työpaikkailmoituksiin.

2. Hakemus ja cv ei herätä luottamusta ulkoasun puolesta.

Koska rekrytoija voi katsoa hakemusta ja CV:tä vain pintapuolisesti niin ulkoasun merkitys korostuu huimasti. Suurin osa hakemuksista ja ansioluetteloista rakennetaan hyvin vanhanaikaisesti ja huolimattomasti.

Ja sen takia ne on yksinkertaista siirtää roskakoriin ja edetä seuraavaan hakijaan.

3. Hakemus ei sisällä ”taikasanoja”.

Jos hakemus sisältää ”taikasanan”, rekrytoijan on pakko kutsua hakija haastatteluun. Nämä sanat riippuvat alasta, johon olet hakemassa.

4. Älä toista CV:tä eli ansioluetteloasi hakemuksessa.

Monet toistavat omia koulutuksia ja kokemuksia hakemuksessa. Ne ovat täysin samoja asioita, mitä rekrytoija voi katsoa myös CV:stä ja sen takia ne eivät hakemuksessa vakuuta.

Hakemuksen tarkoitus on aivan toinen kuin tuoda ilmi asioita, joista rekrytoija voi ottaa selvää katsomalla CV:tä.

 

[/text_block]