Mielikuvaharjoittelusta apua työhakemukseen.

Jokaisella työnhakijalla on mielikuva täydellisestä työpaikasta. Jokaisella työntekijää hakevalla työnantajalla on kuva täydellisestä työntekijästä.

Näiden kahden kohdatessa syntyy täydellisiä tuloksia. Täydellisen työntekijän ja työnantajan kohtaaminen on kuitenkin utopiaa tai ainakin äärimmäisen harvinaista, mutta työhakemuksia täytellessä näistä mielikuvista on äärimmäisen paljon apua. Tässä kerron teille tekniikan millä saat lisättyä nämä mielikuvat työhakemukseesi.

1. Askel: Kuvittele kaikki mahdolliset ominaisuudet mitä unelmien työpaikkasi sisältää.

Tutki mielikuvaasi. Minkälaisia ominaisuuksia siinä on? Minkälaista palkkaa mielikuvasi työpaikassa maksetaan? Minkälaiset työajat mielikuvasi työpaikassa on? Minkälainen työmatka mielikuvasi työpaikkaan on? Mitä teet käytännössä mielikuvasi työpaikassa? Työskenteletkö yksin vai yhdessä mielikuvasi työpaikassa? Millaiset etenemismahdollisuudet unelmien työpaikassasi on?

2. Askel: Valitse tärkein ominaisuus, ja listaa mahdolliset työpaikat jotka tarjoavat sitä.

On utopiaa ajatella että löytäisit täydellisen työpaikan, joten sinun täytyy valita YKSI TÄRKEIN ominaisuus mielikuvasi työpaikasta. Voit valita vain yhden. Se on kuin ravintolan Menu. Täynnä hyviä annoksia mutta voit valita vain yhden. Jollekkin se on palkka, jollekkin työmatka, jollekkin yhdessä työskentely ja niin edelleen. Kun olet päättänyt ominaisuuden, listaa jokainen mahdollinen työnantaja joka tarjoaa kyseistä ominaisuutta. Muista listata myös sellaisia työnantajia joilla ei virallisesti ole tarjota työpaikkaa, sillä 70% työpaikoista menee avointen työpaikkailmoitusten ohi.

3. Askel: Ota listasi ensimmäinen työnantaja, ja mieti millainen on hänen mielikuvansa täydellisestä työntekijästä. Minkälaisia ominaisuuksia työnantaja tarvitsee?

Tämä on haastava vaihe, mutta myös todella tärkeä. Lue työnantajan nettisivuja ja työpaikkailmoitusta. Mitä työnantaja haluaa eniten? Onko se sitoutunut työntekijä? Onko se työntekijä joka on jokapäivä kahdeksasta neljään paikalla? Onko se työntekijä joka osaa jonkun tehtävän täydellisesti ja on motivoitunut tekemään sitä joka päivä? Vai onko se työntekijä joka tuo työyhteisöön jotain mistä työnantajalla ei ole kuin idea? Onko se sosiaalisesti taitava työntekijä? Onko se hyvä myyjä?

4. Askel: Kirjoita hakemukseesi niitä ominaisuuksia mitä työnantajan mielikuvassa on.

Kirjoita hakemukseesi niistä ominaisuuksista mitä työnantaja tarvitsee. Aloita niistä mitkä ovat jo sinun vahvuuksiasi, ja kerro miten olet ajatellut kehittyä niissä mitkä eivät vielä ole sinun vahvuuksiasi. Sinun ei tarvitse kirjoittaa paljoa niistä ominaisuuksista jotka eivät ole työnantajan mielikuvassa, paitsi jos uskot että sinulla on jotain mitä työnantaja ei ole ajatellut tarvitsevansa.

5. Askel: Kirjoita hakemukseesi toiveesi työpaikan ominaisuuksista.

Kerro ominaisuus mitä haluat työpaikan sisältävän. Tämän osion ei ole tarkoitus olla luettelo vaatimuksista, vaan kerro se tärkein ominaisuus mitä työpaikaltasi vaadit. Jos työnantaja tajuaa että he pystyvät täyttämään vaatimuksesi, lisää se sinun houkuttelevuuttasi. Työnantaja haluaa vastata vaatimuksiisi koska se lisää sinun motivoituneisuutta.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.